Castraveti murati

Castravetii au inceput sa dea roade cat mai multe asa ca prietena mea a pus prima tura de castraveti la murat.

Reteta folosita este reteta bunicii si este una aproape eco, nu a folosit absolut deloc conservanti. Toate ingredientele folosite au fost din productie proprie in afara de boabele de mustar, de piper si foile de dafin.

Castravetii culesi, nici prea mari, nici prea mici, ii spalam in doua-trei ape.

 

Dupa ce am spalat castravetii, pregatim morcovii, hreanul, cimbrul, mararul si luam si niste frunze din visin.

 

 

Se pun frunzele de visin pe fundul borcanului apoi se aseaza castravetii frumos, punem si putin cimbru, marar, foi de dafin, cateva boabe de mustar, de piper, strecuram cateva feliute de morcov si hrean iar deasupra punem, din nou, frunze de visin.

 

Acum nu ne-a mai ramas decat sa facem fiertura care o vom pune peste castraveti. Intr-o oala punem frunze de visin, fiind un conservant cat se poate de natural, o mana de marar, cimbru cat mai mult deoarece ii da o aroma foarte buna, telina, piper, foi de dafin, boabe de mustar, otet si sare dupa gust. Putem pune si putin zahar daca ne plac castravetii mai dulciurii. Umplem oala cu apa si o punem la fiert. Dupa ce da cateva clocote, luam oala de pe foc si turnam peste castraveti. Nu mai ramane decat sa punem capacele la borcane si sa le ducem in camara.

 

 

 

Aceasta este prima tura de castraveti pentru la iarna (20 de borcane de 800g) … vor mai urma.

Aceasta reteta a folosit-o prietena mea si anul trecut, iar castravetii au fost foarte gustosi deci reteta bunicii nu da niciodata gres!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în De prin curte, De zi cu zi, Gradina și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Castraveti murati

  1. simf zice:

    care sunt proportiile la fiertura?

    • Ursu Florin zice:

      la 1 l de apa pui doua linguri de sare, o lingurita de zahar, cate 3 fire de marar, cimbru, telina, 5-6 frunze de visin, cateva boabe de piper (maxim 10 boabe), boabe de mustar(10-15) si o frunza de dafin. Dupa ce au dat un clocot, se pune otetul, 50-100gr dupa gust si se mai lasa sa dea un clocot apoi se toarna peste castravetii din borcane, pusi intr-o tava emailata (ca sa nu pocneasca borcanele).

  2. irenadaiana zice:

    pai ai avut ceva productie. eu de obicei pentru iarna pun in borcane mari de 5 , 6 , 8 sau 10 l si-i pun mai tarziu. Vara pun in saramura (fara otet) sa se acreasca repede. 🙂 Sunt asa de buni cu diverse mancarici . 🙂 🙂 🙂

  3. Mihaelacp zice:

    Uaileuu…ce de borcane! Imi place ca pregatiti retetele impreuna. Noi am facut numai castraveti in saramura pentru vara. Pentru conserve de iarna (castraveciori in otet), inca nu am pregatit, e devreme si nu prea rezista.

  4. Daniel zice:

    buna recolta, buni castravetii murati cu toate alea!

  5. Whatafy zice:

    Cred ca o voi recomanda si eu prietenei mele :)) merita?

  6. Ursu Florin zice:

    Pai eu zic ca merita. Noua asa ne plac castravetii.

  7. hey, foarte util blogul, ma bucura faptul ca mai sunt interesati romanii de retete pur romanesti, succes cu blogul si cu retetele 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s